Leer jongleren binnen 1 uur

In deze blog wordt uitgelegd hoe je in slechts één uur tijd kunt leren jongleren met drie ballen. Als jongleren altijd al een vaardigheid is geweest die je hebt willen leren, dan is dit je kans! Door de stapsgewijze uitleg te volgen en te oefenen zul je in staat zijn om deze indrukwekkende vaardigheid onder…

Jongleren kun jij makkelijk leren.

Het begint bij de keuze van de 3 juiste ballen. Tennisballen lijkt de juiste keuze, maar omdat deze ballen hard zijn en erg stuiteren is het erg moeilijk om ze makkelijk te vangen. Om de ballen het beste te kunnen vangen kun je het beste kiezen voor echte jongleerballen die gevuld zijn met zand. Deze ballen vallen direct stil in je hand en stuiteren niet weg. Hierdoor is het makkelijk om ze te vangen en weer op te gooien.

Jongleren
Jongleren met 3 ballen

Wil jij leren jongleren binnen 1 uur?

Jongleren leer je in 3 simpele stappen. Pas deze stappen precies en met geduld toe. Heel vaak ben je te gretig en denk je na een paar minuten als dat je klaar bent voor de volgende stap. Maar neem alsjeblieft de tijd om elke stap goed onder de knie te krijgen. Als je 20 minuten een balletje op en neer moet gooien lijkt dit een eindeloze en onzinnige tijdsbesteding, maar geloof me, het is echt belangrijk om de tijd te nemen. De stappen die we hieronder gaan uitleggen zijn:

  1. Leer hoe je één bal gecontroleerd op en neer kan gooien.
  2. Leer hoe je tegelijk een bal kan gooien en kan vangen.
  3. Leer met drie ballen jongleren.

Stap 1 en 2 moet je echt heel goed kunnen voordat je overgaat naar stap 3. Hou je daarom aan de instructies en de tijd voordat je overgaat naar de derde stap. De beloning is des te groter als je de tijd neemt voor de eerste twee stappen. Iedereen kan jongleren leren, ook als je niet echt een goed balgevoel hebt. Het is alleen belangrijk dat je veel geduld en doorzettingsvermogen hebt. Dus je leert niet alleen hoe je moet jongleren, maar je leert ook een stukje doorzettingsvermogen ontwikkelen.

Wat helpt bij het leren jongleren is onze gratis cheatsheet. Download de sheet hieronder gratis.

Stap 1. Jongleren met 1 bal.

krijg balgevoel met 1 bal.
Stap 1, jongleer met 1 bal

De eerste stap is om één jongleerbal te pakken en deze bal op en neer te gooien. Let hierbij goed op dat de bal recht omhoog gaat en vervolgens weer recht omlaag. Probeer de bal zo recht omhoog en omlaag te gooien dat deze niet meer dan 5 cm horizontaal uitwijkt. De bal zal eerst alle kanten op gaan maar oefen totdat de bal netjes op en neer gaat. Je weet dat je deze stap onder controle hebt als de bal de hoogte tot je neus bereikt en dan weer omlaag gaat.

Gaat dit goed, dan kun je proberen om de bal met je andere hand recht omhoog te gooien waarbij de bal netjes weer recht omlaag gaat. Lukt dit zowel in je rechter hand als in je linker hand, dan kun je nu de bal in een boogje vanaf je rechter hand omhoog te gooien, langs je gezicht en weer op te vangen met je linker hand. Gooi de bal vervolgens weer terug vanaf je linker hand naar je rechterhand waarbij de bal voor je gezicht langs gaat.

Je zult zien dat je binnen een paar minuten al behoorlijk bedreven bent in het goed gooien van één bal. Maar ga nog niet over naar stap 2! Ga vooral door met het gooien totdat je echt heel erg goed bent.

Stap 1 doe je minimaal 20 minuten totdat je heel erg goed bent in het gooien van één bal, netjes omhoog en omlaag.

Stap 2. Gooi en vang een bal in één beweging.

jongleren met 2 ballen
Stap 2, gooi en vang een bal in één beweging

Nu je netjes een bal op en neer kan gooien gaan we voor de tweede bal. Je merkt nu dat het heel belangrijk is om een bal netjes op en neer te gooien. Voor deze oefening pak je een bal in je rechterhand en een bal in je linkerhand. Gooi de bal uit je linkerhand netjes in een boogje naar je rechterhand. Als de bal op zijn hoogste punt is, dan gooi je de bal uit je rechterhand met een iets kleiner boogje naar je linkerhand en vang je in één beweging de bal die uit je linkerhand is gekomen.

Het geeft niet als je de bal uit je rechterhand niet meteen vangt. Probeer om de bal die je als eerste hebt gegooid uit je linkerhand te vangen in je rechterhand. Dit is de hand waar je ook in één beweging de bal naar je linkerhand gooit.

Je doet het helemaal goed als je beide ballen weer kan vangen en in één beweging de bal in je rechterhand kan gooien en de andere bal kan vangen. Probeer af te wisselen door van je linker naar rechterhand te gooien en weer van je rechterhand naar je linkerhand te gooien.

Waarschijnlijk merk je al dat dit een heel stuk moeilijker is. Maar als je deze techniek beheerst zal je ook snel door willen gaan naar de 3 ballen. Pas op, ga hier niet te snel en ga minimaal 30 minuten door met oefenen. Van links naar rechts en van rechts naar links. Heen en weer en heen en weer. Zet desnoods een stopwatch om het half uur vol te maken. Je weet als je snel met twee ballen heen en weer kan gooien dat je klaar bent om de laatste stap te doen, met drie ballen.

Stap 3. Jongleren met 3 ballen.

jongleren met 3 ballen
Stap 3, jongleren met 3 ballen.

De laatste stap is makkelijk. Het enige wat moeilijk is, is dat je twee ballen en één hand moet hebben bij de start. Gooi één van de twee ballen omhoog en daar gaat ’ie. Gaat het helemaal niet goed? Dan ben je te gretig geweest en moet je weer terug naar stap 2 of misschien wel naar stap 1. Let op dat je veel doorzettingsvermogen hebt en niet opgeeft. Wat heel erg goed werkt als je met 3 ballen leert jongleren is series tellen. Probeer eerst de 5 te halen. Dus 5 keer een bal weggooien. Dan 10,20, enz. Als je 50 keer een bal heen en weer kan gooien ben jij een echte PRO!

Wat helpt bij het leren jongleren is onze gratis cheatsheet. Download de sheet hieronder gratis. We hebben trouwens ook een hele leuke blog over een kubus oplossen!

In het filmpje hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je kan leren jongleren. Doe mij gewoon na en binnen no time kan ook jij jongleren.

Veel gestelde vragen over jongleren.

Wat is het beste materiaal om te gebruiken voor jongleerballen?

Er zijn veel verschillende soorten jongleerballen op de markt, maar de meest voorkomende zijn gemaakt van vinyl of leer. Het is belangrijk om ballen te kiezen die een goede grip hebben en niet te zwaar zijn.

Hoe lang duurt het om te leren jongleren met 3 ballen?

Het is moeilijk om precies te zeggen hoe lang het duurt om te leren jongleren met 3 ballen, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren, zoals je leervermogen en oefenroutine. Binnen een uurtje kan je het leren, maar wil je echt heel goed worden, dan kan het uren tot dagen duren.

Moet ik eerst leren jongleren met 2 ballen voordat ik met 3 ballen begin?

Het is niet noodzakelijk om eerst te leren jongleren met 2 ballen voordat je met 3 ballen begint, maar het kan wel helpen om de basisprincipes van het gooien en vangen onder de knie te krijgen.

Welke trucjes kan ik leren nadat ik de basis van het jongleren met 3 ballen beheers?

Nadat je de basis van het jongleren met 3 ballen beheerst, kun je beginnen met het leren van verschillende trucjes, zoals onder andere de cascade, de fountain, columns, en de shower.

Kan ik jongleren met ballen van verschillende grootte en gewicht?

Het is mogelijk om te jongleren met ballen van verschillende grootte en gewicht, maar het kan wel wat uitdagingen met zich meebrengen en het kan een tijdje duren voordat je de juiste techniek hebt gevonden.

Moet ik mijn handen beschermen tijdens het jongleren?

Het is niet per se nodig om je handen te beschermen tijdens het jongleren met 3 ballen, maar het kan wel helpen om het risico op blaren en andere verwondingen te verminderen. Het dragen van handschoenen kan bijvoorbeeld helpen.

Is het mogelijk om te jongleren met 4 ballen of meer?

Ja, het is mogelijk om te jongleren met 4 ballen of meer, maar dit vereist wel meer oefening en vaardigheid dan het jongleren met 3 ballen.

Moet ik mijn focus op de ballen houden terwijl ik jongleer?

In het begin kan het helpen om je focus op de ballen te houden terwijl je jongleert, maar naarmate je meer geoefend bent, kun je je aandacht verleggen naar andere dingen terwijl je jongleert.

Is jongleren met 3 ballen een goede manier om stress te verminderen?

Ja, jongleren met 3 ballen kan een goede manier zijn om stress te verminderen, omdat het een ontspannende en meditatieve activiteit kan zijn.

Jongeren is de oplossing bij stress.

Jongleren kan helpen om stress te verminderen en te ontspannen tijdens werkzaamheden door verschillende redenen:

  • Afleiding: Het jongleren met 3 ballen kan een mentale afleiding zijn van stressvolle gedachten en zorgen. Het vereist aandacht en concentratie, wat kan helpen om de geest te ontspannen.
  • Beweging: Jongleren kan een lichamelijke activiteit zijn die kan helpen om de bloedsomloop te verbeteren, de spieren te ontspannen en de hartslag te verlagen. Dit kan helpen om de fysieke symptomen van stress te verminderen.
  • Mentaal uitdagen: Het oefenen van nieuwe vaardigheden en trucjes kan ook helpen om de geest te uitdagen en te stimuleren, waardoor je minder gefocust bent op stressvolle gedachten en meer op de taak die voor je ligt.
  • Ontspanning: Jongleren kan ook gewoon leuk zijn en zorgen voor een gevoel van ontspanning en plezier. Dit kan helpen om de stemming te verbeteren en stress te verminderen.

Kortom, jongleren kan helpen om stress te verminderen en te ontspannen tijdens werkzaamheden door de geest en het lichaam te stimuleren en af te leiden van stressvolle gedachten en zorgen.

jongleren