Top 10 leukste tipi tentjes voor een kind

In deze blog hebben we voor u de 10 leukste tipi tentjes voor uw kind op een rijtje gezet. Met een variatie aan kleuren, maten en uitvoeringen is er voor elk kind wel een leuke tent te vinden. We hebben de voordelen en nadelen van de verschillende tenten voor u op een rijtje gezet, en…

Welke tipi tent is de beste keuze voor uw kind?

Welkom bij mijn blog over de magische wereld van tipi tenten voor kinderen! Er is iets betoverends aan het hebben van een eigen kleine schuilplaats om in te spelen, te lezen en de verbeelding de vrije loop te laten. Een tipi tent biedt precies dat en meer – het is een perfecte manier om de creativiteit van uw kind te stimuleren en hen te laten genieten van een eigen persoonlijke ruimte. In deze blog ontdekt u de vele voordelen van een tipi tent, tips voor het opzetten en decoreren ervan, en waar u de beste tipi tenten kunt vinden voor uw kleintje.

1. Sunny Alba Tipi Tent Crème

Tipi tent kind
Sunny Alba Tipi Tent Crème

De Sunny Alba Tipi Tent in Crème is een prachtige, stijlvolle en functionele toevoeging aan elke kinderkamer of speelruimte. Het is gemakkelijk op te zetten en af te breken, waardoor het handig is voor op reis. Het biedt ook een ruime privéruimte waar kinderen kunnen spelen, lezen en ontspannen. Een nadeel kan zijn dat het oppervlak van de stof moeilijk schoon te maken is en dat het licht van de stokken door de stof kan schijnen. Over het algemeen is de Sunny Alba Tipi Tent een geweldige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een mooie en praktische speelruimte voor hun kinderen.

Kenmerken:

FSC 100% natuurlijke vuren houten palen, Ø 2,4 cm.
Inclusief groot opvouwbaar kussen, voor meer comfort.
Met twee ramen voor meer natuurlijk licht.
Eenvoudige montage.
Afmetingen (LxBxH): 120 x 120 x 160 cm. (vergelijk alle tenten)

2. Springos Tipi Tent

Tipi tent kind
Springos Tipi Tent

De Springos Tipi Tent is een kleurrijke en leuke optie voor ouders die op zoek zijn naar een speelse ruimte voor hun kinderen. De tent is gemaakt van hoogwaardige materialen en is eenvoudig op te zetten en af te breken. De tent is ook groot genoeg voor meerdere kinderen om samen te spelen. Een nadeel is dat het materiaal van de tent dunner kan zijn dan sommige andere opties op de markt. Over het algemeen is de Springos Tipi Tent een geweldige keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een betaalbare en speelse speelruimte voor hun kinderen.

Kenmerken:

Draagbaar en gemakkelijk op te bergen.
Lichtgewicht en gemakkelijk te verplaatsen.
Geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.
Plaats voor meerdere kinderen.
Afmetingen (LxBxH): 120 x 100 x 180 cm. (vergelijk alle tenten)

3. TIPI tent Beige Boho

Tipi tent kind
TIPI tent Beige Boho

De TIPI tent Beige Boho is een prachtige en stijlvolle speeltent voor kinderen. Het heeft een prachtig ontwerp met verfijnde details en een solide constructie. De tent is eenvoudig op te zetten en biedt een ruime privéruimte voor kinderen om te spelen en hun verbeelding de vrije loop te laten. Het enige nadeel kan zijn dat de tent moeilijker schoon te maken is vanwege het delicate materiaal. Over het algemeen is de TIPI tent Beige Boho een geweldige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een mooie en praktische speelruimte voor hun kinderen.

Kenmerken:

Hoogwaardige materialen en afwerking.
Verfijnde en stijlvolle details.
Ruime privéruimte voor kinderen.
Plaats voor meerdere kinderen.
Afmetingen (LxBxH): 110 x 110 x 160 cm. (vergelijk alle tenten)

4. KidKraft Tipi Deluxe grijs

Tipi tent
KidKraft Tipi Deluxe grijs

De KidKraft Tipi Deluxe grijs is een stijlvolle speeltent die zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een solide constructie. Het biedt voldoende ruimte voor meerdere kinderen om samen te spelen en hun verbeelding de vrije loop te laten. Echter, het opzetten van de tent kan enige tijd en moeite kosten. Ondanks dat is de KidKraft Tipi Deluxe grijs een geweldige keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een duurzame en stijlvolle speeltent voor hun kinderen.

Kenmerken:

Geschikt voor binnen- en buitengebruik.
Solide constructie en hoogwaardige materialen.
Groot genoeg voor meerdere kinderen om samen te spelen.
Stijlvol ontwerp en afwerking.
Afmetingen (LxBxH): 122 x 122 x 162 cm. (vergelijk alle tenten)

5. Bandits & Angels tipi tent

Tipi tent kind
Bandits & Angels tipi tent

De Bandits & Angels tipi tent is een fantastische speeltent voor kinderen van alle leeftijden. Het heeft een solide constructie en is gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan. Het biedt voldoende ruimte voor kinderen om samen te spelen en hun verbeelding de vrije loop te laten. Het enige nadeel is dat sommige ouders hebben opgemerkt dat de tent enigszins aan de kleine kant kan zijn voor oudere kinderen. Over het algemeen is de Bandits & Angels tipi tent een geweldige keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een duurzame en aantrekkelijke speelruimte voor hun kinderen.

Kenmerken:

Solide constructie en duurzame materialen.
Geschikt voor binnen- en buitengebruik.
Ruime speelruimte voor kinderen.
Aantrekkelijk ontwerp en afwerking.
Afmetingen (LxBxH): 120 x 120 x 160 cm. (vergelijk alle tenten)

Wil je meteen nog meer tentjes zien? Klik dan op deze link voor 5 extra tipi tentjes voor kinderen

Belangrijkste verschillen tussen de bovenstaande tipi tentjes.

De belangrijkste verschillen tussen deze tipi tentjes zijn de prijs, grootte, ontwerp, materialen en de specifieke functies en accessoires die ze bieden. De Bandits & Angels tipi tent is bijvoorbeeld een van de goedkopere opties en biedt een solide constructie en aantrekkelijk ontwerp. De KidKraft Tipi Deluxe grijs is duurder maar biedt een grotere ruimte en meer functies, zoals bijvoorbeeld een raam en een vloerkleed. De TIPI tent Beige Boho is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een verfijnde uitstraling. De Springos Tipi Tent biedt een grotere speelruimte en heeft een kleurrijk ontwerp. De Sunny Alba Tipi Tent Crème is gemaakt van duurzame materialen en heeft een klassiek en tijdloos ontwerp. Wist u dat we nog meer leuke tentjes en cadeautjes op onze website hebben?

Tipi tent stimuleert de creativiteit.

Stimulieer de creativiteit van kinderen.

Tipi tentjes bieden kinderen een eigen plek om hun verbeelding de vrije loop te laten. Laat ze hun tent inrichten met kussens, dekens en speelgoed en moedig ze aan om te spelen en verhalen te verzinnen. Geef ze ook de vrijheid om de tent te gebruiken zoals zij willen, zonder te veel te sturen of te beperken.

Belangrijk bij het aanschaffen van een tipi tent voor kind?

Bij het aanschaffen van een tipi tent voor kinderen zijn er een aantal belangrijke dingen om op te letten:

 1. Grootte: Zorg ervoor dat de tipi groot genoeg is voor je kind om comfortabel in te spelen en slapen. Houd rekening met de grootte van de kamer en de beschikbare ruimte voor de tipi.
 2. Materialen: Kies een tipi tent gemaakt van duurzame, veilige en brandvertragende materialen. Controleer of het materiaal geschikt is voor zowel binnen- als buitengebruik.
 3. Stabiliteit: Zorg ervoor dat de tipi stevig en stabiel is, zodat hij niet omvalt tijdens het spelen. Controleer de constructie en het ontwerp van de tent om er zeker van te zijn dat hij stabiel is.
 4. Ontwerp: Kies een tipi met een ontwerp dat aantrekkelijk is voor je kind. Sommige tipi’s hebben bijvoorbeeld een kleurrijk en speels ontwerp, terwijl anderen een meer verfijnde uitstraling hebben.
 5. Accessoires: Controleer of de tipi wordt geleverd met accessoires zoals een vloerkleed, kussens of verlichting. Deze kunnen de speelervaring van je kind verbeteren en de tipi gezelliger maken.
 6. Veiligheid: Zorg ervoor dat de tipi veilig is voor je kind om in te spelen en slapen. Controleer of er geen scherpe randen zijn en controleer of de tent voldoet aan de veiligheidsnormen.

6. Bandits & Angels tipi tent

Tipi tent kind
Sajan – Tipi Speeltent

De Sajan – Tipi Speeltent is een leuke en avontuurlijke speelplek voor kinderen. De tipi is gemaakt van duurzaam katoen en heeft een stevig houten frame, wat zorgt voor stabiliteit en veiligheid. De speeltent is eenvoudig op te zetten en af te breken, hierdoor kan het zowel binnen als buiten worden gebruikt. De Sajan – Tipi Speeltent biedt voldoende ruimte voor meerdere kinderen om samen te spelen en stimuleert de creativiteit en verbeeldingskracht van kinderen.

Kenmerken:

Gemaakt van duurzame materialen.
Makkelijk op te zetten en af te breken.
Geschikt voor binnen- en buitengebruik.
Voorzien van een handige opbergtas.
Afmetingen (LxBxH): 120 x 120 x 160 cm. (vergelijk alle tenten)

7. P&M Tipi Speeltent

Tipi tent kind
P&M Tipi Speeltent

De P&M Tipi Speeltent is dé droom van ieder kind om te hebben! Deze prachtige tent heeft een stijlvol design met trendy sterren en is gemaakt van hoogwaardige materialen. De tent is makkelijk op te zetten en af te breken en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Het ruime formaat biedt genoeg ruimte om lekker te spelen met vriendjes en vriendinnetjes. En wanneer het speelavontuur is afgelopen, kan de tent gemakkelijk worden opgeborgen in de bijgeleverde opbergtas. De P&M Tipi Speeltent is niet alleen een speelplek, maar ook een prachtig accessoire in de kinderkamer!

Kenmerken:

Leuk sterretjes motief.
Gemaakt van hoogwaardige materialen.
Makkelijk op te zetten en af te breken.
Geschikt voor binnen- en buitengebruik.
Afmetingen (LxBxH): 120 x 120 x 160 cm. (vergelijk alle tenten)

8. Tipi tent katoen – wit/ecru

Tipi tent
Tipi tent katoen – wit/ecru

De Tipi tent katoen in wit/ecru is de perfecte plek voor jouw kind om avonturen te beleven en tot rust te komen. Deze stijlvolle en tijdloze tent is gemaakt van zacht en ademend katoen en biedt genoeg ruimte voor kinderen om te spelen, lezen of lekker te relaxen. Het eenvoudige ontwerp zorgt ervoor dat de tent in elk interieur past en de neutrale kleuren passen bij elke stijl. Een prachtige toevoeging aan de kinderkamer of een gezellige speelplek in de tuin!

Kenmerken:

Makkelijk op te bergen.
Gemaakt van hoogwaardige materialen.
Makkelijk op te zetten en af te breken.
Geschikt voor binnen- en buitengebruik.
Afmetingen (LxBxH): 120 x 120 x 184 cm. (vergelijk alle tenten)

9. P&M Idianen Wigwam Tipi – Speeltent

Tipi tent
P&M Idianen Wigwam Tipi – Speeltent

De P&M Indianen Wigwam Tipi – Speeltent is niet alleen een geweldige speelplek voor kinderen, maar ook een prachtige aanvulling op elke kamer. Het motief van de tent is geïnspireerd op de rijke en kleurrijke cultuur van de indianen, met levendige patronen en kleuren die de verbeelding van kinderen zullen stimuleren. Het is alsof je een reis terug in de tijd maakt, naar de dagen van de grote prairies en de wilde westen. Met deze tipi tent kunnen kinderen zich helemaal onderdompelen in de wereld van de indianen en hun fantasie de vrije loop laten. (vergelijk alle tenten)

Kenmerken:

Indianen Wigwam Tipi speeltent.
Geïnspireerd op de indianencultuur.
Levendige patronen en kleuren.
Geschikt voor binnen en buiten gebruik.
Afmetingen (LxBxH): 112 x 112 x 94 cm.

10. Wigiwama Indian – Tipi – Blue Stripes

Tipi tent kind
Wigiwama Indian – Tipi – Blue Stripes

De Wigiwama Indian – Tipi – Blue Stripes is een prachtige tent die je meteen doet denken aan het avontuurlijke leven in de buitenlucht. Het blauwe gestreepte patroon geeft de tent een unieke en speelse uitstraling. Daarnaast is het ontwerp gebaseerd is op de traditionele tipi’s van de Noord-Amerikaanse indianen. Of je nu gaat kamperen in de wildernis of een gezellige tuinfeestje organiseert, met deze tent zorg je gegarandeerd voor een authentieke en sfeervolle setting. (vergelijk alle tenten)

Kenmerken:

Hoge kwaliteit.
Netjes afgewerkt.
Levendige patronen en kleuren.
Geschikt voor binnen en buiten gebruik.
Afmetingen (LxBxH): 100 x 100 x 150 cm.

Afmetingen tipi tent kinderen [vergelijking]

TentLengteBreedteHoogte

1. Sunny Alba Tipi Tent Crème
120 cm. (l)120 cm. (b)160 cm. (h)

2. Springos Tipi Tent
120 cm. (l)100 cm. (b)180 cm. (h)

3. TIPI tent Beige Boho
110 cm. (l)110 cm. (b)160 cm. (h)

4. KidKraft Tipi Deluxe grijs
122 cm. (l)122 cm. (b)162 cm. (h)

5. Bandits & Angels tipi tent
120 cm. (l)120 cm. (b)160 cm. (h)

6. Sajan – Tipi Speeltent
120 cm. (l)120 cm. (b)160 cm. (h)

7. P&M Tipi Speeltent
120 cm. (l)120 cm. (b)160 cm. (h)

8. Tipi tent katoen – wit/ecru
120 cm. (l)120 cm. (b)184 cm. (h)

9. P&M Idianen Wigwam Tipi – Speeltent
112 cm. (l)112 cm. (b)94 cm. (h)

10. Wigiwama Indian – Tipi – Blue Stripes
100 cm. (l)100 cm. (b)150 cm. (h)

Hoe zet je een tipi tent op?

Het opzetten van een tipi tent voor kinderen binnenshuis is vergelijkbaar met het opzetten van een tent buiten, maar er zijn enkele extra stappen die je moet volgen om ervoor te zorgen dat de tent stevig staat en veilig is voor gebruik binnenshuis:

 1. Zoek een geschikte locatie: Kies een vlakke, stabiele ondergrond en zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de tent om volledig te worden uitgezet.
 2. Monteer de tentstokken: Plaats de tentstokken in het midden van de tent en spreid ze uit.
 3. Ten eerste, pak de top van de tent vast. Vervolgens, trek de tent omhoog. Hierdoor zal de tent zich vormen en kun je beginnen met het opzetten van de rest van de tent.
 4. Bevestig de tentstokken: Bevestig de tentstokken aan de lussen of ringen die aan de binnenkant van de tent zijn bevestigd.
 5. Veranker de tent: Als de tent geen touwen of haringen heeft om hem te verankeren, kun je gewicht toevoegen aan de onderkant van de tent, bijvoorbeeld door stenen of boeken in de hoeken te plaatsen.
 6. Zorg voor voldoende ventilatie: Zorg ervoor dat er voldoende ventilatie is in de tent door bijvoorbeeld een raam open te laten of een ventilator te gebruiken.
 7. Voeg decoratie toe: Voeg kussens, dekens en andere decoratie toe om de tent comfortabel en gezellig te maken.

Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant zorgvuldig te volgen en ervoor te zorgen dat de tent stevig staat en niet kan omvallen. Zorg er ook voor dat de tent op een veilige afstand van open vuur of andere warmtebronnen wordt geplaatst en dat er geen scherpe of gevaarlijke voorwerpen in de buurt zijn.

Wat is de leukste tipi tent voor uw kind?

WigiWama tipi tent kind (Video)

Ben je op zoek naar nog meer leuke tentjes op onze site? Kijk eens bij de cadeau’s voor meisjes van 2 jaar.

Hieronder vind je een aantal van onze veelgestelde vragen:

Wat zijn de voordelen van een tipi tent voor kinderen?

Tipi tentjes stimuleren de verbeeldingskracht van kinderen en bieden een gezellige en avontuurlijke omgeving om in te spelen. Ze zijn ook eenvoudig op te zetten en op te bergen.

Zijn tipi tentjes geschikt voor binnen- en buitengebruik?

Ja, tipi tentjes zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik, maar zorg ervoor dat u het juiste materiaal kiest voor het beoogde gebruik.

Hoe groot moet een tipi tent zijn voor kinderen?

De grootte van een tipi tent voor kinderen hangt af van de leeftijd en grootte van het kind en het beoogde gebruik. Gemiddeld varieert de grootte van 120 cm tot 180 cm.

Hoe zet je een tipi tent op?

Het opzetten van een tipi tent is eenvoudig en kan vaak zonder gereedschap worden gedaan. Volg gewoon de instructies van de fabrikant en zorg ervoor dat de tent veilig en stevig staat.

Kunnen tipi tenten worden gewassen?

Ja, de meeste tipi tenten kunnen worden gewassen, maar controleer altijd de wasinstructies van de fabrikant om ervoor te zorgen dat u de tent niet beschadigt.

Zijn tipi tentjes veilig voor kinderen?

Ja, tipi tenten zijn over het algemeen veilig voor kinderen, maar zorg ervoor dat ze stevig staan en dat er geen gevaarlijke voorwerpen in de buurt zijn.

Zijn er tipi tenten die geschikt zijn voor meerdere kinderen?

Ja, er zijn tipi tenten die geschikt zijn voor meerdere kinderen, zorg er echter wel voor dat de tent groot genoeg is en stevig staat.

Kunnen tipi tentjes het hele jaar door worden gebruikt?

Tipi tenten kunnen het hele jaar door worden gebruikt, maar zorg ervoor dat u het juiste materiaal kiest voor de weersomstandigheden.


Geplaatst

in

door