De 20 leukste loopfietsen

In deze blog ontdek je 20 geweldige loopfietsen voor kinderen! Loopfietsen zijn een fantastische manier om kinderen te helpen hun evenwicht te vinden en hun motorische vaardigheden te ontwikkelen voordat ze overstappen naar een fiets met trappers. Met zoveel keuzes op de markt kan het echter lastig zijn om de perfecte loopfiets te vinden. Gelukkig…

Welke loopfiets past bij jouw kind?

Welkom bij onze blog over 20 leuke loopfietsen voor kinderen! We hebben de 20 leukste loopfietsen voor je op een rij gezet en we hebben de afbeeldingen van de fietsen geplaatst. Wil je meer informatie over een bepaalde loopfiets of wil je er direct een bestellen? Klik dan op de afbeelding van de loopfiets die jouw interesse wekt. We hopen dat deze beeldrijke blog je zal inspireren en helpen bij het vinden van de perfecte loopfiets voor jouw kind.

Alle loopfietsen op een rijtje

Klik op een loopfiets om meer details te zien.

Kies jouw leukste loopfiets
Kies jouw leukste loopfiets
Kies jouw leukste loopfiets
Kies jouw leukste loopfiets
Leer snel fietsen op deze fiets
Leer snel fietsen op deze fiets
Leer snel fietsen op deze fiets
Leer snel fietsen op deze fiets
Kies jouw leukste loopfiets
Kies jouw leukste loopfiets
Kies jouw leukste loopfiets
Kies jouw leukste loopfiets
Kies jouw leukste loopfiets
Kies jouw leukste loopfiets
Kies jouw leukste loopfiets
Kies jouw leukste loopfiets
Kies jouw leukste loopfiets
Kies jouw leukste loopfiets
Kies jouw leukste loopfiets
Kies jouw leukste loopfiets

Met een loopfiets leer je echt fietsen

Klopt, met een loopfiets leren kinderen op een speelse manier fietsen. Een loopfiets is een soort fiets zonder pedalen, waardoor kinderen leren hun balans te bewaren en te sturen zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over trappen.

Door de bewegingen die ze maken op de loopfiets, leren kinderen hun evenwicht te bewaren en krijgen ze een gevoel voor snelheid en richting. Dit maakt de overstap naar een fiets met trappers veel gemakkelijker en minder angstaanjagend voor kinderen. Een loopfiets is dus een uitstekend hulpmiddel om kinderen te helpen bij het leren fietsen.

Waar moet je op letten bij kopen loopfiets?

Bij het kopen van een loopfiets zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten, zoals:

 1. Maat: zorg ervoor dat de loopfiets past bij de lengte van je kind. De juiste maat zorgt voor meer comfort en stabiliteit tijdens het rijden.
 2. Gewicht: een lichtgewicht loopfiets is gemakkelijker te hanteren voor kinderen en maakt het gemakkelijker voor hen om de fiets te manoeuvreren.
 3. Zadelhoogte: de hoogte van het zadel moet verstelbaar zijn, zodat de fiets kan meegroeien met je kind. Een goede regel is dat de voeten van je kind plat op de grond moeten kunnen staan als ze op het zadel zitten.
 4. Banden: luchtbanden bieden meer comfort en grip, maar zijn gevoeliger voor lekken. Massieve banden zijn onderhoudsvriendelijker, maar minder comfortabel.
 5. Veiligheid: zorg ervoor dat de loopfiets voldoet aan de veiligheidseisen. Controleer of er handremmen aanwezig zijn en kijk of er beschermende kappen zijn om te voorkomen dat kleine vingers klem komen te zitten.
 6. Kwaliteit: investeer in een kwaliteitsvolle loopfiets die lang meegaat en veilig is voor je kind. Goedkope loopfietsen zijn vaak van mindere kwaliteit en kunnen snel kapot gaan.

Hoe oud moet je zijn voor een loopfiets?

Kinderen kunnen al vanaf ongeveer 18 maanden beginnen met het gebruiken van een loopfiets. Het is wel belangrijk dat ze al enigszins stabiel kunnen lopen en hun evenwicht kunnen bewaren voordat ze op een loopfiets gaan rijden. Meestal gebruiken kinderen de loopfiets tot ongeveer 4 jaar oud, afhankelijk van hun grootte en vaardigheid. Het is belangrijk om te onthouden dat elk kind anders is en dat het belangrijk is om te kijken naar de individuele behoeften en vaardigheden van je kind bij het bepalen van de juiste leeftijd om met een loopfiets te beginnen.

Welke loopfiets is geschikt voor mijn kind?

Een goede loopfiets is niet alleen veilig en duurzaam, maar moet ook aansluiten bij de behoeften en vaardigheden van het kind dat hem gebruikt. Een goede loopfiets moet dus niet alleen goed passen bij de grootte van het kind, maar moet ook in staat zijn om het kind te helpen bij het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden, zoals balans en coördinatie.

Een belangrijk kenmerk van een goede loopfiets is dat deze verstelbaar is. Dit betekent dat het zadel en het stuur gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de grootte van het kind, zodat de fiets met het kind kan meegroeien. Hierdoor kan het kind de fiets langere tijd gebruiken en wordt het leren fietsen gestimuleerd.

Een ander belangrijk aspect van een goede loopfiets is het gewicht. Een lichtgewicht loopfiets is gemakkelijker te hanteren voor kinderen en maakt het gemakkelijker voor hen om de fiets te manoeuvreren. Een lichtgewicht loopfiets is bovendien veiliger omdat het kind de fiets gemakkelijker kan besturen en controleren.

Veiligheid is belangrijk bij een loopfiets

Veiligheid is uiteraard ook een belangrijk aspect bij het kiezen van een goede loopfiets. Kies voor een loopfiets met handremmen, zodat het kind de fiets kan stoppen en vertragen zonder zijn voeten te gebruiken. Zorg er ook voor dat de fiets voldoet aan de veiligheidseisen en kijk of er beschermende kappen zijn om te voorkomen dat kleine vingers klem komen te zitten.

Tot slot moet de loopfiets aantrekkelijk zijn voor het kind. Kies een fiets met een kleur en ontwerp waar het kind van houdt, zodat het kind gemotiveerd wordt om te blijven oefenen. Een goede loopfiets moet dus niet alleen functioneel zijn, maar ook aansluiten bij de persoonlijkheid en interesses van het kind.

Kortom, een goede loopfiets is verstelbaar, lichtgewicht, veilig en aantrekkelijk voor het kind. Door rekening te houden met deze aspecten, kun je de perfecte loopfiets kiezen die niet alleen aan de behoeften en vaardigheden van je kind voldoet, maar ook het leren fietsen leuk en gemakkelijk maakt.

Welke loopfiets past bij jou?

Wat is een goed merk loopfiets?

Er zijn veel merken op de markt die loopfietsen aanbieden. Hieronder staan enkele merken die bekend staan om hun kwaliteit en populariteit:

 1. Puky: Dit Duitse merk is een van de meest bekende merken als het gaat om loopfietsen. Puky loopfietsen zijn bekend om hun hoge kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.
 2. Strider: Strider is een Amerikaans merk dat zich richt op het maken van innovatieve en lichtgewicht loopfietsen. Hierdoor zijn populair vanwege hun eenvoudige ontwerp en gebruiksvriendelijke functies.
 3. Kettler: Kettler is een Duits merk dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit en duurzame loopfietsen. Ze bieden een breed scala aan modellen voor kinderen van verschillende leeftijden en maten.
 4. Early Rider: Early Rider is een Brits merk dat bekend staat om zijn stijlvolle en hoogwaardige loopfietsen. Ze gebruiken hoogwaardige materialen en bieden een breed scala aan modellen die geschikt zijn voor kinderen vanaf 18 maanden tot 5 jaar oud.
 5. Janod: Janod is een Frans merk dat zich richt op het maken van creatief en educatief speelgoed. Hierdoor loopfietsen zijn stijlvol, duurzaam en geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk kind anders is en dat de beste loopfiets voor je kind afhangt van zijn of haar individuele behoeften en vaardigheden. Het is daarom belangrijk om niet alleen te kijken naar het merk, maar ook naar de kenmerken en functies van de loopfiets zelf.

Hoe leer je fietsen op een loopfiets (how to?)

Benodigde tijd: 2 uren

Met dit stappenplan kan je kind binnen no-time fietsen op een loopfiets.

Het leren fietsen op een loopfiets kan een geweldige manier zijn om kinderen vertrouwd te maken met het balanceren en sturen op twee wielen. Hier zijn enkele stappen om je kind te helpen leren fietsen op een loopfiets:

 1. Kies de juiste maat loopfiets

  Zorg ervoor dat de loopfiets de juiste maat heeft voor je kind en dat de zadelhoogte is aangepast aan de lengte van je kind.

 2. Wen eerst aan de loopfiets

  Laat je kind wennen aan de loopfiets door hem of haar erop te laten zitten en te duwen met de voeten terwijl hij of zij zich vasthoudt aan een muur of hek.

 3. Hou de voetjes eerst op de grond

  Leer je kind om zijn of haar voeten op de grond te houden terwijl hij of zij op de loopfiets zit en om de voeten naar voren te duwen om snelheid te maken.

 4. Doe voor hoe het stuur werkt

  Leer je kind om het stuur vast te houden en het te gebruiken om de richting te veranderen.

 5. Oefen met balanceren

  Laat je kind oefenen met het balanceren op de loopfiets door heen en weer te bewegen terwijl hij of zij op de fiets zit.

 6. Moedig je kind aan

  Moedig je kind aan om zijn of haar voeten omhoog te houden en te proberen te fietsen zonder de voeten op de grond te zetten.

 7. Veiligheid boven alles!

  Zorg voor een veilige en vlakke ondergrond om te oefenen, zoals een grasveld of een verlaten parkeerplaats.

 8. Blijf altijd in de buurt!

  Terwijl je kind oefent, is het belangrijk om in de buurt te blijven en hem of haar aan te moedigen. Denk hieraan.

leuke loopfietsen

Voordelen van een loopfiets

 1. Een loopfiets bevordert de ontwikkeling van het evenwichtsgevoel en de coördinatie van het kind.
 2. Met een loopfiets kunnen kinderen veilig en op een natuurlijke manier leren fietsen.
 3. Het gebruik van een loopfiets moedigt kinderen aan om buiten te spelen en actief te zijn.
 4. Met een loopfiets kunnen kinderen op een leuke manier de wereld om hen heen ontdekken.

FAQ (Veelgestelde vragen)

Wat is een loopfiets?

Een loopfiets is een fiets zonder pedalen die kinderen kunnen gebruiken om te leren balanceren en coördinatie te ontwikkelen voordat ze overstappen naar een fiets met pedalen.

Op welke leeftijd kan mijn kind beginnen met een loopfiets?

De meeste kinderen kunnen beginnen met een loopfiets vanaf 18 maanden tot 3 jaar, afhankelijk van hun grootte en motorische vaardigheden.

Is een loopfiets veilig voor mijn kind?

Ja, loopfietsen zijn over het algemeen veilig voor kinderen zolang ze de juiste maat hebben en correct worden gebruikt. Het is belangrijk om uw kind altijd een helm te laten dragen tijdens het gebruik van een loopfiets.

Hoe kies ik de juiste maat loopfiets voor mijn kind?

U moet een loopfiets kiezen op basis van de hoogte van uw kind. Meet de binnenbeen lengte van uw kind en kies een loopfiets met een zadelhoogte die minstens 2,5 cm lager is dan de binnenbeen lengte.

Wat zijn de voordelen van een loopfiets?

Loopfietsen helpen kinderen hun balans en coördinatie te ontwikkelen, verbeteren de fijne motoriek en bouwen vertrouwen op voor het rijden op een fiets met pedalen.

Moet ik een dure loopfiets kopen?

Niet noodzakelijk. Er zijn veel betaalbare loopfietsen op de markt die van goede kwaliteit zijn en geschikt zijn voor uw kind.

Welke materialen worden gebruikt om loopfietsen te maken?

Loopfietsen kunnen worden gemaakt van hout, aluminium, staal en kunststof. Houten loopfietsen zijn duurzaam en hebben een klassieke uitstraling, terwijl aluminium- en stalen loopfietsen lichtgewicht en stevig zijn.

Hoe onderhoud ik een loopfiets?

Maak de loopfiets schoon met een vochtige doek en droog hem af na elk gebruik. Controleer regelmatig de banden en zorg ervoor dat ze voldoende opgepompt zijn.

Koop jouw eigen loopfiets.

Een loopfiets is niet alleen een leuk en speels cadeau voor kinderen. Het is belangrijk hulpmiddel bij het leren fietsen. Door het gebruik van een loopfiets ontwikkelen kinderen hun evenwichtsgevoel en coördinatie op een natuurlijke en veilige manier. Hierdoor is fietsen op een loopfiets een gezonde en actieve bezigheid. Met een loopfiets kan je kind spelenderwijs de wereld ontdekken en zelfvertrouwen opbouwen voor het moment dat hij of zij klaar is voor een echte fiets. We kunnen zeggen, waar wacht je nog op? Gun je kind het plezier en de voordelen van een loopfiets!


Geplaatst

in

door