Bordspellen top 10 van 2023

Onze bordspellen top 10 hebben we voor jou in deze leuke blog gezet. Uren speelplezier voor alle leeftijden. Dit zijn de leukste bordspellen waar je mee blijft spelen. Bij elke blog hebben we een korte omschrijving geplaatst, hoe lang een potje duurt en de leukste eigenschappen.

Wie houdt er nu niet van bordspellen?

Of je nu alleen speelt of samen met vrienden of familie, bordspellen zijn erg leuk om te ontspannen, te lachen en je uit te dagen. Van strategische spellen zoals Risk en Settlers of Catan, tot gezellige en snelle spellen als Dobble en Pictionary, er is voor elk wat wils.

Bordspellen zijn niet alleen leuk om te spelen, maar ze zijn ook een geweldige manier om jezelf uit te dagen. Dus, of je nu op zoek bent naar vermaak en gezelligheid met vrienden of familie, een bordspel is altijd een topkeuze. Wij hebben voor jou de bordspellen top 10 van 2023 voor jou op een rijtje gezet.

Onze bordspellen top 10

 1. Ticket to Ride Europe – Bordspel
 2. De Zoektocht naar El Dorado Bordspel
 3. De Kwakzalvers van Kakelenburg Bordspel
 4. Azul – Bordspel
 5. Wingspan Bordspel
 6. Mijn Eerste Monopoly – Junior uitgave
 7. 30 Seconds ® Bordspel
 8. Rummikub The Original Classic
 9. Clown Games Keezenspel
 10. RARA Wat ben ik?

1. Ticket to Ride Europe – Bordspel

Bordspellen top 10, Ticket to ride

– Speeltijd: 119 minuten
– Aanbevolen minimum leeftijd: 8 jaar
– Uitgegeven door: Days of Wonder

+ Eindeloos speelplezier
+ Goede kwaliteit
+ Leuk ontwerp

Ticket to Ride Europe is een populair bordspel voor 2-5 spelers. Het spel speelt zich af in Europa en het doel is om treinroutes te bouwen tussen steden. Elke speler begint het spel met een set kaarten en moet strategisch beslissen welke routes ze willen bouwen. Het spel is afgewerkt met prachtige afbeeldingen van bekende Europese steden en landschappen.

De spelers verzamelen treinkaarten en proberen deze te gebruiken om treinroutes te bouwen op het bord. Ze kunnen ook tickets kopen, die hen specifieke routes opdragen om te bouwen tussen bepaalde steden. Aan het einde van het spel worden punten verdiend op basis van de lengte en complexiteit van de routes die zijn gebouwd, evenals door het voltooien van de tickets.

2. De Zoektocht naar El Dorado Bordspel

El dorado

– Speeltijd: 45 minuten
– Aanbevolen minimum leeftijd: 10 jaar
– Uitgegeven door: 999 Games

+ Eenvoudige spelregels
+ Leuk voor de hele familie
+ Aanpasbaar speelbord

De Zoektocht naar El Dorado is een avontuurlijk bordspel voor 2-4 spelers, waarin ze op zoek gaan naar de legendarische goudstad El Dorado. Het spel speelt zich af in Zuid-Amerika en de spelers moeten door de jungle reizen, rivieren oversteken en tempels verkennen om de goudstad te vinden.

Elke speler heeft een beperkt aantal acties om uit te voeren en moet zorgvuldig beslissen welke stappen ze zullen nemen. Ze moeten ook samenwerken en strategisch samenwerken om hulpbronnen te delen en obstakels te overwinnen.

De Zoektocht naar El Dorado is een uniek en uitdagend bordspel, waarin spelers hun navigatievaardigheden, samenwerking en strategie moeten gebruiken om te slagen. Het spel biedt veel variatie en onvoorspelbaarheid, waardoor het elke keer weer nieuw en opwindend is. Het is een geweldige keuze voor gezinnen en avonturiers van alle leeftijden.

3. De Kwakzalvers van Kakelenburg Bordspel

Kwakzalvers

– Speeltijd: 45 minuten
– Aanbevolen minimum leeftijd: 10 jaar
– Uitgegeven door: 999 Games

+ Eindeloos speelplezier
+ Grappig
+ Goede kwaliteit

De Kwakzalvers van Kakelenburg is een komisch en interactief bordspel voor 2-6 spelers. Het spel speelt zich af in het fictieve plaatsje Kakelenburg en de spelers spelen de rol van kwakzalvers die proberen het meeste geld te verdienen door patiënten te behandelen.

De spelers trekken kaarten en voeren verschillende acties uit, zoals het diagnosticeren van ziekten, het verzamelen van medicijnen en het behandelen van patiënten. Het spel is gevuld met humoristische gebeurtenissen en situaties die de spelers regelmatig aan het lachen zullen maken.

De Kwakzalvers van Kakelenburg is een uniek en amusant bordspel, dat het perfecte evenwicht vindt tussen humor en strategie. Het spel biedt veel variatie en is gemakkelijk te spelen, waardoor het geschikt is voor spelers van alle leeftijden. Het is een geweldige keuze voor families en groepen vrienden die op zoek zijn naar een opwindend en grappig bordspel.

4. Azul – Bordspel

Azul

– Speeltijd: 40 minuten
– Aanbevolen minimum leeftijd: 8 jaar
– Uitgegeven door: Next Move Games

+ Goede kwaliteit
+ Leuk ontwerp
+ Strategisch

Azul is een prachtig ontworpen bordspel voor 2-4 spelers. Het spel speelt zich af in Portugal tijdens de 16e eeuw en de spelers nemen de rol aan van designers die proberen een prachtig mozaïek te creëren.

De spelers verzamelen en plaatsen tegels op hun bord, terwijl ze proberen de meest waardevolle en kleurrijke combinaties te creëren. Ze moeten ook hun tegels zorgvuldig plaatsen en rekening houden met de beperkte ruimte op hun bord.

Azul is een uitdagend en opwindend bordspel, waarbij de spelers moeten samenwerken en tactisch denken om te slagen. Het is ook een visueel aantrekkelijk spel, met prachtig ontworpen tegels en componenten. Het is een geweldige keuze voor families en groepen vrienden die op zoek zijn naar een uitdagend en visueel indrukwekkend bordspel.

5. Wingspan Bordspel

Bordspellen top 10, Wingspan

– Speeltijd: 40 minuten
– Aanbevolen minimum leeftijd: 10 jaar
– Uitgegeven door: 999 Games

+ Eindeloos speelplezier
+ Goede kwaliteit
+ Leuk ontwerp

Wingspan is een bordspel voor 1-5 spelers, waarin spelers de rol aannemen van natuurbeschermers die proberen een vogelreservaat op te bouwen. Het spel speelt zich af in een virtuele natuur en de spelers moeten zich concentreren op het verzamelen van vogels, het uitbreiden van hun reservaat en het verzamelen van eieren.

De spelers verzamelen kaarten van verschillende vogelsoorten, waarbij elke soort unieke vermogens heeft. Ze moeten ook voedsel verzamelen, hun reservaat uitbreiden en eieren verzamelen om punten te verdienen.

Wingspan is een uniek en opwindend bordspel, met een prachtig ontworpen thema en veel variatie en diepte. Het spel is zowel voor casual als ervaren bordspelliefhebbers geschikt en biedt een geweldige manier om te ontspannen, te denken en te concurreren. Het is een geweldige keuze voor families en groepen vrienden die op zoek zijn naar een opwindend en uitdagend bordspel.

Hoe helpen bordspellen jouw geheugen verbeteren?

Bordspellen kunnen helpen bij het verbeteren van het geheugen door het uitdagen van de hersenen op verschillende manieren. Veel bordspellen vereisen strategie en nadenken, waardoor het geheugen getraind wordt om informatie te onthouden en snel beslissingen te nemen. Ook het onthouden van spelregels, beurten en posities van stukken op het bord kunnen het geheugen verbeteren. Maak jouw keuze uit de bordspellen top 10. Bovendien kan het spelen van bordspellen in een sociale omgeving ook bijdragen aan de ontwikkeling van het geheugen door nieuwe informatie en ervaringen op te doen. Kortom, bordspellen kunnen het geheugen uitdagen en verbeteren door verschillende aspecten van het denkvermogen aan te spreken.

6. Mijn Eerste Monopoly – Junior uitgave – Bordspel

Mijn eerste monopopy, Bordspellen top 10

– Speeltijd: 30 minuten
– Aanbevolen minimum leeftijd: 5 jaar
– Uitgegeven door: Monopopy

+ Goede kwaliteit
+ Duidelijke handleiding
+ Snel te leren

Mijn Eerste Monopoly Junior is een bordspel voor kinderen vanaf 5 jaar. Het is een junior versie van het populaire Monopoly bordspel en is gericht op jongere spelers die willen leren over geldbeheer en zakelijk denken.

In het spel nemen kinderen de rol aan van ondernemers die winkels bezitten en probeert ze geld te verdienen door te verkopen en te verhuren. Het spel is snel, eenvoudig en gemakkelijk te volgen, en het is een geweldige manier om kinderen op een leuke manier te leren over geldzaken en ondernemerschap.

Mijn Eerste Monopoly Junior biedt een geweldige introductie tot de wereld van bordspellen en zakelijk denken voor jonge spelers. Het is een geweldige keuze voor families en groepen vrienden die op zoek zijn naar een leuk en educatief bordspel voor jonge kinderen.

7. 30 Seconds ® Bordspel

30 seconds, bordspellen top 10

– Speeltijd: 30 minuten
– Aanbevolen minimum leeftijd: 12 jaar
– Uitgegeven door: 999 Games

+ Eindeloos speelplezier
+ Grappig
+ Spannend

30 Seconds is een snel, uitdagend en leuk bordspel voor groepen spelers van minimaal 4 personen. Het is een denkspel waarin teams tegen elkaar strijden om zo snel mogelijk een reeks opdrachten uit te voeren.

Elk team krijgt 30 seconden om zo veel mogelijk antwoorden te geven op een reeks vragen over verschillende onderwerpen, variërend van algemene kennis tot specifieke thema’s. Het team dat het meeste aantal antwoorden correct geeft, wint.

30 Seconds is een uitdagend spel dat niet alleen leuk is om te spelen, maar ook nog eens goed is voor het verbeteren van algemene kennis, communicatievaardigheden en snelle denken. Het is een geweldige keuze voor families, groepen vrienden en feesten, en zal zorgen voor urenlang plezier en competitie.

8. Rummikub The Original Classic – Bordspel – Gezelschapsspel

Rummikub

– Speeltijd: 60 minuten
– Aanbevolen minimum leeftijd: 6 jaar
– Uitgegeven door: Goliath

+ Goede kwaliteit
+ Eindeloos speelplezier

Rummikub The Original Classic is een populaire en uitdagende bordspel voor 2-4 spelers. Het is een combinatie van rummy en mahjong en vereist tactiek, snel denken en goede planning.

In het spel moeten spelers getallen en kleuren combineren om zo snel mogelijk al hun stenen op tafel te leggen. De speler die als eerste al hun stenen legt, wint.

Rummikub is een simpel te leren spel, maar moeilijk om meester te worden. Het vereist de juiste mix van strategie, planning en snelheid en biedt urenlang plezier voor families, groepen vrienden en individuen. Het spel wordt geleverd met een stijlvol speelbord en stenen die van hoge kwaliteit zijn en speciaal zijn ontworpen om meerdere jaren mee te gaan.

9. Clown Games Keezenspel

Bordspellen top 10, Keezenspel

– Speeltijd: 45 minuten
– Aanbevolen minimum leeftijd: 6 jaar
– Uitgegeven door: Clown Games

+ Sterk
+ Duurzaam
+ Makkelijk op te bergen

Clown Games Keezenspel is een kleurrijk en uitdagend bordspel voor 2-6 spelers. Het is een actief spel waarin spelers moeten strijden om zo veel mogelijk punten te verzamelen door het schudden van het speelbord en het verzamelen van stippen.

In het spel moeten spelers de dobbelstenen rollen en proberen de stippen te verzamelen die op het speelbord zijn afgebeeld. Het team met de meeste stippen na een bepaalde tijd wint.

Clown Games Keezenspel is een leuk en uitdagend spel dat perfect is voor families, groepen vrienden en feesten. Het is een goede manier om je reactievermogen, coördinatie en evenwicht te verbeteren, en biedt urenlang plezier en competitie. Het spel is gemakkelijk te leren en zal zeker zorgen voor veel lachen en plezier.

10. RARA Wat ben ik? – Bordspel – Nieuwe standaard editie met hoofdbanden

Bordspellen top 10 ra ra wie ben ik

– Speeltijd: 20 minuten
– Aanbevolen minimum leeftijd: 6 jaar
– Uitgegeven door: Spin Master

+ Goede kwaliteit
+ Duidelijke handleiding
+ Snel te leren

RARA Wat ben ik? is een snel, gezellig en uitdagend bordspel voor 2-10 spelers. Het doel van het spel is om zo veel mogelijk raadsels op te lossen en de identiteit van de RARA’s (mysterieuze wezens) te achterhalen.

Spelers nemen om beurten het rol van de spelleider en stellen raadsels op over de identiteit van de RARA. De andere spelers moeten de raadsels oplossen door middel van gerichte vragen. Wie het eerst de juiste RARA identificeert, krijgt punten.

RARA Wat ben ik? is een uitstekend spel voor families en vriendengroepen. Het is een leuke manier om je denkvermogen, creativiteit en communicatieve vaardigheden te verbeteren. Het is snel te leren en biedt urenlang plezier en competitie. Speel het als team of individueel, het maakt niet uit, het belangrijkste is dat je het leuk hebt!

Wat is jouw favoriete bordspel?

Wat zijn de 8 meest gestelde vragen over bordspellen?

Hoeveel spelers zijn nodig voor een bordspel?

Het aantal spelers verschilt per spel, sommige kunnen met slechts 2 spelers worden gespeeld, terwijl andere kunnen worden gespeeld met meerdere spelers, tot wel 10 of meer.

Is het mogelijk om bordspellen alleen te spelen?

Ja, sommige bordspellen zijn speciaal ontworpen voor solospel, maar de meeste zijn bedoeld voor meerdere spelers.

Wat is het verschil tussen strategische en gezelschapsspellen?

Strategische spellen vereisen meer denkwerk en planning en richten zich op het ontwikkelen en uitvoeren van een strategie. Gezelschapsspellen zijn sneller en eenvoudiger en richten zich op vermaak en sociale interactie.

Hoelang duurt het om een bordspel te spelen?

De speeltijd varieert sterk per spel, sommige kunnen in minder dan 30 minuten worden voltooid, terwijl andere meerdere uren duren.

Welke bordspellen zijn geschikt voor kinderen?

Er zijn veel bordspellen ontworpen voor kinderen, met verschillende moeilijkheidsgraden en onderwerpen, zoals Mijn Eerste Monopoly, Snail’s Pace Race en The Magic School Bus: Onderzoeksspel.

Is er een leeftijdsbeperking voor bordspellen?

Het hangt af van het spel, maar meestal staat op de verpakking of het geschikt is voor kinderen en wat de aanbevolen leeftijd is.

Kan ik bordspellen online spelen?

Ja, er zijn veel online versies van populaire bordspellen beschikbaar, zoals Monopoly, Scrabble en Risk.

Waar kan ik bordspellen kopen?

Bordspellen zijn verkrijgbaar bij speelgoed- en spellen winkels, supermarkten en online winkels, zoals Amazon en bol.com.

Zes leuke alternatieven voor bordspellen?

Er zijn veel leuke alternatieven voor bordspellen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de situatie. Hier zijn enkele ideeën:

 1. Kaartspelen: Denk aan poker, bridge, blackjack of andere kaartspelen.
 2. Partyspelletjes: Denk aan charades, twister, Pictionary of andere spellen die gericht zijn op groepen.
 3. Bordspelletjes met fysieke uitdaging: Denk aan jenga, kerplunk of andere spellen waarbij coördinatie en fysieke vaardigheden belangrijk zijn.
 4. Videogames: Veel video games bieden ook sociale en uitdagende gameplay-ervaringen, zoals online multi-player games of party-games voor de console.
 5. Puzzels: Denk aan 3D-puzzels, legpuzzels of escape room-achtige spellen.
 6. Gezelschapsspelletjes: Denk aan Yahtzee, domino’s of andere klassieke gezelschapsspelletjes.

We hopen dat je in deze blog een aantal leuke ideeën hebt opgedaan voor het kopen van een leuk bordspel. Ben je op zoek naar andere spelletjes? Kijk dan eens bij onze Rubiks kubus oplossen pagina inclusief video’s en een gratis handleiding. Maar natuurlijk hebben we op onze website ook tientallen leuke andere spelletjes en hele leuke cadeau ideeën. Heel veel speelplezier.


Geplaatst

in

door