Vier leuke Retro Radio’s voor jou

Retro radio’s hebben een vintage uitstraling die terug doet denken aan een tijdperk van klassieke muziek en stijlvolle ontwerpen. Ondanks hun klassieke uitstraling zijn moderne retro radio’s uitgerust met de nieuwste technologie, zoals Bluetooth en DAB+.

Welkom bij onze blog over retro radio’s! Of je nu op zoek bent naar een stijlvolle toevoeging aan je huis, of gewoon graag luistert naar klassieke muziek, een retro radio kan een geweldige optie zijn. Retro radio’s zijn al lang een favoriet van veel mensen vanwege hun vintage uitstraling en stijlvolle ontwerp. Maar wist je dat moderne retro radio’s ook zijn uitgerust met de nieuwste technologie, zoals DAB+ en Bluetooth, om ervoor te zorgen dat je kunt genieten van digitale radiozenders en je eigen muziek vanaf je smartphone kunt streamen?

In deze blog gaan we dieper in op de eigenschappen van verschillende retro radio’s, bespreken we de voordelen van het bezitten van een retro radio, en geven we tips over waar je op moet letten bij het kopen van een retro radio. Of je nu een vintage liefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een functionele en stijlvolle radio, onze blog over retro radio’s heeft voor ieder wat wils. Laten we beginnen!

Welke leuke Retro Radio’s hebben we voor jou?

De Retro Radio: Denver DAB18

De Denver DAB18 is een compacte digitale radio die een breed scala aan functies biedt voor een betaalbare prijs. Hieronder staan enkele van de belangrijkste eigenschappen van de Denver DAB18:

 1. Digitale radio-ontvangst: De Denver DAB18 biedt toegang tot digitale radiozenders via DAB en DAB+. Dit betekent dat je toegang hebt tot een groot aantal zenders zonder ruis en storingen.
 2. FM-radio-ontvangst: Naast digitale radiozenders biedt de Denver DAB18 ook FM-radio-ontvangst. Hierdoor kun je naar je favoriete FM-radiozenders luisteren.
 3. LCD-scherm: De Denver DAB18 heeft een LCD-scherm met achtergrondverlichting waarop je informatie kunt zien over de zender die je beluistert. Het scherm toont ook de tijd en de instellingen van de radio.
 4. Oplaadbare batterij: De Denver DAB18 heeft een oplaadbare batterij die tot 8 uur meegaat. Dit maakt het een geweldige keuze voor mensen die onderweg willen luisteren naar radio.
 5. Hoofdtelefoonaansluiting: De Denver DAB18 heeft een hoofdtelefoonaansluiting, waarmee je naar de radio kunt luisteren zonder anderen te storen.
 6. Compact formaat: De Denver DAB18 is zeer compact en lichtgewicht, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is. Je kunt het overal gebruiken, zoals thuis, op het werk, in de tuin of tijdens het reizen.

Kortom, de Denver DAB18 is een betaalbare en veelzijdige digitale radio die veel functies biedt in een compact en draagbaar formaat. Het is een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een draagbare radio met digitale radio-ontvangst.

Retro behang

De jaren 70 Retro Radio

De jaren 70 kent iedereen nog van de opvallende dingen. Prachtig behang met opvallende kleuren en vormen. Bell-bottom broeken, echt uit die tijd. Disco-muziek: “Stayin’ Alive” van de Bee Gees, Pop-art en nog veel meer. Hoewel alles nu digitaal is, is een blik naar de retro radio voldoende om weer helemaal in de jaren 70 sfeer te komen.

De Retro Radio: Denver DAB48DG

De Denver DAB48DG is een digitale radio met veel handige functies. Hieronder staan enkele belangrijke eigenschappen van deze radio:

 1. DAB+ en FM-radio: de radio kan zowel digitale (DAB+) als analoge FM-radiozenders ontvangen.
 2. Bluetooth: de radio is uitgerust met Bluetooth waardoor je draadloos muziek kan streamen vanaf je telefoon of tablet.
 3. Display: de radio heeft een groot en helder display waarop je de naam van de artiest, het nummer en de radiostation kan zien.
 4. Alarmfunctie: de radio heeft een alarmfunctie waarmee je wakker kan worden met je favoriete radiozender.
 5. Batterijvoeding: de radio kan op batterijen werken, zodat je hem overal mee naartoe kan nemen.
 6. Hoofdtelefoonaansluiting: de radio heeft een hoofdtelefoonaansluiting waarmee je in alle rust naar de radio kan luisteren.
 7. AUX-ingang: de radio heeft een AUX-ingang waarmee je externe apparaten zoals een telefoon of MP3-speler kan aansluiten.
 8. Retro-ontwerp: de radio heeft een retro-ontwerp met een houten behuizing en een klassieke uitstraling die goed past in elk interieur.

Kortom, de Denver DAB48DG is een veelzijdige digitale radio met een mooie retro-uitstraling en handige functies zoals Bluetooth en batterijvoeding.

Wil je nog meer leuke blogs lezen? Kijk dan eens naar een van onze andere leuke blogs, bijvoorbeeld over RETRO Koelkasten.

Staying Alive

“Stayin’ Alive” is een legendarische hit uit 1977 van de Bee Gees, geschreven door Barry, Robin en Maurice Gibb. Het nummer is onmiddellijk herkenbaar aan de iconische baslijn en de falsettozang van de broers Gibb. “Stayin’ Alive” is een nummer dat synoniem is geworden met de jaren 70 en de opkomst van de disco-muziek. Het nummer is een perfecte weergave van de upbeat, vrolijke en dansbare muziek die de disco-stijl definieerde.

De Retro Radio: Soundmaster GOLD

De Soundmaster NMCDAB990GOLD is een multifunctionele digitale radio en cd-speler met een aantal handige functies. Hieronder staan enkele belangrijke eigenschappen van deze radio:

 1. DAB+ en FM-radio: de radio kan zowel digitale (DAB+) als analoge FM-radiozenders ontvangen.
 2. CD-speler: de radio heeft een ingebouwde CD-speler waarmee je CD’s kan afspelen.
 3. USB-poort: de radio heeft een USB-poort waarmee je muziek vanaf een USB-stick kan afspelen.
 4. Bluetooth: de radio is uitgerust met Bluetooth waardoor je draadloos muziek kan streamen vanaf je telefoon of tablet.
 5. AUX-ingang: de radio heeft een AUX-ingang waarmee je externe apparaten zoals een telefoon of MP3-speler kan aansluiten.
 6. Wekkerfunctie: de radio heeft een alarmfunctie waarmee je wakker kan worden met je favoriete radiozender of CD.
 7. LCD-scherm: de radio heeft een groot LCD-scherm waarop je de naam van de artiest, het nummer en de radiostation kan zien.
 8. Retro-ontwerp: de radio heeft een retro-ontwerp met een gouden kleur en een klassieke uitstraling die goed past in elk interieur.

Kortom, de Soundmaster NMCDAB990GOLD is een veelzijdige digitale radio en CD-speler met een mooie retro-uitstraling en handige functies zoals Bluetooth, USB-poort en wekkerfunctie.

Veelgestelde vragen over de Soundmaster NMCDAB990GOLD

Vraag: Wat zijn de afmetingen van de Soundmaster NMCDAB990GOLD?

Antwoord: De afmetingen van de Soundmaster NMCDAB990GOLD zijn 31,6 x 24,2 x 15,2 cm.

Vraag: Wat zijn de beschikbare kleuren van de Soundmaster NMCDAB990GOLD?

Antwoord: De Soundmaster NMCDAB990GOLD is beschikbaar in de kleur goud.

Vraag: Kan de Soundmaster NMCDAB990GOLD mp3-bestanden afspelen?

Antwoord: Ja, de Soundmaster NMCDAB990GOLD kan mp3-bestanden afspelen vanaf een CD, USB-stick of via Bluetooth.

Vraag: Heeft de Soundmaster NMCDAB990GOLD een alarmfunctie?

Ja, de Soundmaster NMCDAB990GOLD heeft een wekkerfunctie met de mogelijkheid om wakker te worden met de radio of een alarmtoon.

Vraag: Kun je met de Soundmaster NMCDAB990GOLD naar digitale radiozenders luisteren?

Antwoord: Ja, de Soundmaster NMCDAB990GOLD heeft een DAB+ tuner waarmee je naar digitale radiozenders kunt luisteren.

Jaren 70 en 80 muziek

Muziek uit de jaren 70-80

Hoewel digitale muziek nu wel een heel stuk makkelijker is waren de LP’s, cassettebandjes en cd’s ook wel heel erg leuk. De keuze was een stuk minder maar alles werd grijs gedraaid. En wie zat er nu niet op vrijdag middag bij de radio om de top-40 op te nemen.

De Retro Radio: De Audizio Salerno DAB-radio

De Audizio Salerno DAB-radio is een compacte en stijlvolle digitale radio met verschillende handige functies. Hieronder staan enkele belangrijke eigenschappen van deze radio:

 1. DAB+ en FM-radio: de radio kan zowel digitale (DAB+) als analoge FM-radiozenders ontvangen.
 2. LCD-scherm: de radio heeft een groot en helder LCD-scherm waarop je de naam van de artiest, het nummer en de radiostation kan zien.
 3. Bluetooth: de radio is uitgerust met Bluetooth waardoor je draadloos muziek kan streamen vanaf je telefoon of tablet.
 4. Wekkerfunctie: de radio heeft een alarmfunctie waarmee je wakker kan worden met je favoriete radiozender.
 5. Batterijvoeding: de radio kan op batterijen werken, zodat je hem overal mee naartoe kan nemen.
 6. Hoofdtelefoonaansluiting: de radio heeft een hoofdtelefoonaansluiting waarmee je in alle rust naar de radio kan luisteren.
 7. Compact formaat: de radio is compact en lichtgewicht, waardoor hij makkelijk mee te nemen is.
 8. Stijlvol ontwerp: de radio heeft een stijlvol ontwerp met een mooie houten afwerking en een klassieke uitstraling die goed past in elk interieur.

Kortom, de Audizio Salerno DAB-radio is een veelzijdige digitale radio met een mooi design en handige functies zoals Bluetooth en batterijvoeding.

Wat zijn de voordelen van een moderne retro radio?

Er zijn verschillende voordelen aan een moderne retro radio. Hieronder staan enkele belangrijke voordelen:

 1. Stijlvol ontwerp: Retro radio’s hebben over het algemeen een stijlvol ontwerp en een klassieke uitstraling die goed past in elk interieur.
 2. Moderne technologie: Moderne retro radio’s zijn uitgerust met moderne technologie zoals DAB+ en Bluetooth waardoor je niet alleen naar analoge FM-radiozenders kan luisteren, maar ook naar digitale radiozenders en draadloos muziek kan streamen vanaf je telefoon of tablet.
 3. Handige functies: Retro radio’s hebben vaak handige functies zoals een wekkerfunctie, LCD-scherm en AUX-ingang waarmee je externe apparaten zoals een telefoon of MP3-speler kan aansluiten.
 4. Compact formaat: Retro radio’s zijn meestal compact en lichtgewicht, waardoor ze makkelijk mee te nemen zijn en weinig ruimte innemen.
 5. Betaalbaar: Retro radio’s zijn over het algemeen betaalbaarder dan grotere audioapparatuur zoals home cinema-systemen.

Kortom, moderne retro radio’s hebben een mooie combinatie van stijlvol design en moderne technologie met handige functies, waardoor ze een geweldige optie zijn voor liefhebbers van retro stijl en muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een compact en betaalbaar audioapparaat.


Geplaatst

in

door