Speelhuisje met glijbaan

Wij hebben het leukste speelhuisje met glijbaan voor jou gevonden en delen onze bevindingen in deze blog. Hierin vind je unieke tips, voordelen en een vergelijking van maar liefst 15 verschillende speelhuisjes. Of je nu op zoek bent naar een duurzame optie, een huisje met meerdere verdiepingen of een speelhuisje dat perfect past bij je…

Welkom bij onze productreview van het speelhuisje met glijbaan! Deze speelhuisjes zijn een prachtige aanvulling op elke tuin en bieden kinderen een geweldige speelervaring. Laten we eens kijken naar enkele van de unieke eigenschappen van deze speelhuisjes en hoe het jou kan helpen om de beste keuze te maken bij het kopen van een speelhuisje met glijbaan.

In deze blog vind je:

 1. Vijftien leuke speelhuisjes.
 2. Duurzame speelhuisjes.
 3. Prachtig vormgegeven speelhuisjes.
 4. Vijftien leuke speelhuisjes.
 5. Een speelhuisje met glijbaan binnen elk budget.
 6. Speelhuisje met glijbaan makkelijk te monteren.
 7. Vijftien leuke speelhuisjes.
 8. 15 veelgestelde vragen over speelhuisjes.
 9. conclusie

Vijftien leuke speelhuisjes.

In deze blog wisselen we het tonen van vijf leuke speelhuisjes af met handige tips over het kopen van een speelhuisje met glijbaan. Zo laten we niet alleen zien welke mooie en unieke speelhuisjes er allemaal beschikbaar zijn, maar geven we de lezers ook advies over waar ze op moeten letten bij het kiezen van een speelhuisje dat past bij hun behoeften en budget. Of je nu op zoek bent naar een speelhuisje dat makkelijk te monteren is of een speelhuisje dat past in elke tuin, we hebben de informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te maken.

AXI Beach Cabin XL Speelhuis in Grijs/Wit - Speelhuisje met glijbaan

AXI Beach Cabin XL Speelhuis in Grijs/Wit.

De AXI Beach Cabin XL is een prachtig speelhuisje met een verdieping en een limoen groene glijbaan. Gemaakt van FSC hout, is het een duurzame en veilige speelplek voor kinderen in de tuin of buiten. De grijze en witte kleuren passen perfect bij elke tuininrichting.

 • Breedte 240 cm
 • Hoogte 215 cm
 • Lengte 167 cm
Speelhuisje met glijbaan AXI Beach Lodge XL

AXI Beach Lodge XL.

De AXI Beach Lodge XL Speelhuis in Grijs met Verdieping en Rode Glijbaan is een geweldig speelhuisje voor in de tuin. Het biedt kinderen niet alleen een mooie schaduwrijke plek om te spelen, maar ook een glijbaan voor urenlang plezier. Het huisje is gemaakt van duurzaam hout en heeft een prachtige grijze kleur met een opvallende rode glijbaan.

 • Breedte 240 cm
 • Hoogte 189 cm
 • Lengte 167 cm
AXI Robin Speelhuis in Bruin/Antraciet. - Speelhuisje met glijbaan

AXI Robin Speelhuis in Bruin/Antraciet.

Het AXI Robin speelhuisje in bruin/antraciet is een stijlvolle en functionele toevoeging aan de tuin. Het huisje heeft een veranda en een glijbaan in grijze kleur, waardoor het extra speelplezier biedt voor kinderen. Gemaakt van duurzaam hout, biedt het ook bescherming tegen de zon dankzij het schaduwrijke dak.

 • Breedte 264 cm
 • Hoogte 203 cm
 • Lengte 177 cm
AXI Max Speelhuis in Bruin/Wit.

AXI Max Speelhuis in Bruin/Wit.

De AXI Max Speelhuis in Bruin/Wit is een prachtig speelhuisje met een verdieping en een limoengroene glijbaan. Het huisje biedt ook een zandbak voor extra speelplezier. Het is gemaakt van duurzaam hout en is een geweldige aanvulling op elke tuin.

 • Breedte 432 cm
 • Hoogte 288 cm
 • Lengte 193 cm
AXI Beach Tower Speelhuisje in Grijs/Wit - Speelhuisje met glijbaan

AXI Beach Tower Speelhuisje in Grijs/Wit.

De AXI Beach Tower is een grijze en witte speeltoren op palen met een rode glijbaan, een enkele schommel en een zandbak. Gemaakt van FSC-gecertificeerd hout, biedt dit speeltoestel kinderen urenlang speelplezier in de tuin. Het speelhuisje op de top van de toren is de perfecte plek om te spelen en te ontspannen.

 • Breedte283 cm
 • Hoogte241 cm
 • Lengte 349 cm

Duurzame speelhuisjes.

Duurzaamheid is een belangrijk thema in onze samenleving en steeds meer mensen zoeken naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Een speelhuisje kan ook duurzaam zijn, maar wat maakt een speelhuisje nu eigenlijk duurzaam?

Een duurzaam speelhuisje is gemaakt van materialen die lang meegaan en weinig onderhoud nodig hebben. Hierbij kan gedacht worden aan FSC-gecertificeerd hout, gerecycled kunststof en metalen constructies. Daarnaast is het belangrijk dat het speelhuisje op een verantwoorde manier is geproduceerd en dat er zo min mogelijk afval wordt geproduceerd. Bovendien is het aan te raden om te kiezen voor een speelhuisje dat is ontworpen met het oog op hergebruik en recycling.

Logo FSC Keurmerk
Logo FSC Keurmerk

Een duurzaam speelhuisje biedt niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor de kinderen. Zo zullen zij langer kunnen genieten van het speelhuisje en zal het minder snel kapot gaan of vervangen hoeven te worden. Daarnaast kan het bijdragen aan een bewustwording van duurzaamheid bij kinderen en kunnen zij leren hoe belangrijk het is om zorgvuldig om te gaan met grondstoffen en natuurlijke hulpbronnen.

Kortom, een duurzaam speelhuisje is een verantwoorde en milieuvriendelijke keuze die zowel voor de kinderen als voor de planeet voordelen biedt.

Prachtig vormgegeven speelhuisjes.

AXI speelhuisjes staan bekend om hun unieke en speelse vormen die de fantasie van kinderen prikkelen en hun creativiteit stimuleren. Zo zijn er bijvoorbeeld speelhuisjes met een schuin dak, een veranda, een glijbaan en zelfs een aanbouw met een picknicktafel. De speelhuisjes zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd hout en hebben een natuurlijke uitstraling die mooi opgaat in de tuin. Het gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen zorgt ervoor dat de speelhuisjes lang meegaan en weinig onderhoud nodig hebben. Bovendien zijn de speelhuisjes veilig en worden ze geleverd met duidelijke instructies voor montage. Met een AXI speelhuisje haal je niet alleen een mooi en uniek speeltoestel in huis, maar geef je kinderen ook de mogelijkheid om hun fantasie de vrije loop te laten gaan en urenlang speelplezier te beleven.

Andere aanbieders van leuke speelhuisjes zijn:

 1. Exit Toys: Exit Toys heeft een breed scala aan speelhuisjes met glijbanen, variërend van compacte modellen tot grote, uitgebreide speeltoestellen.
 2. Fatmoose: Fatmoose biedt een breed assortiment van kleurrijke en fantasierijke speelhuisjes met glijbanen die garant staan voor urenlang speelplezier.
 3. Jungle Gym: Jungle Gym heeft een ruim aanbod van speelhuisjes met glijbanen in verschillende maten en stijlen, waaronder boomhutten, kastelen en piratenschepen.
 4. Smoby: Smoby biedt een aantal kleurrijke en betaalbare speelhuisjes met glijbanen die geschikt zijn voor kinderen van verschillende leeftijden.
 5. Wickey: Wickey biedt een breed scala aan speelhuisjes met glijbanen die variëren in grootte, vorm en thema, van kastelen tot indianententen.

Vijftien leukste speelhuisjes.

Hieronder vind je nog meer leuke speelhuisjes, met felle kleuren en unieke scheve muren en deuren. Deze speelse en fantasierijke vormgeving spreekt tot de verbeelding van elk kind en zorgt voor urenlang speelplezier.

EXIT Fantasia 300 houten speelhuis. - Speelhuisje met glijbaan

EXIT Fantasia 300 houten speelhuis.

Het EXIT Fantasia 300 houten speelhuis is een kleurrijk en fantasierijk huisje voor kinderen. Het is gemaakt van duurzaam cederhout en heeft een glijbaan, ladder en veranda. De ramen en deur kunnen worden geopend en gesloten, en de fantasierijke print op de buitenkant van het huisje zorgt voor een speelse uitstraling.

 • Breedte 166 cm
 • Hoogte 227 cm
 • Lengte 246 cm
EXIT Crooky 550 houten speelhuis.

EXIT Crooky 550 houten speelhuis.

De EXIT Crooky 550 is een prachtig houten speelhuis dat kinderen veel plezier biedt in de tuin. Het huisje heeft een stoere uitstraling door de schuine houten planken en het puntdak. Met een glijbaan, ladder en veranda is het speelhuis compleet. Het duurzame houten frame is bestand tegen alle weersomstandigheden en zorgt voor jarenlang speelplezier voor kinderen vanaf drie jaar.

 • Breedte 184 cm
 • Hoogte 265 cm
 • Lengte 382 cm
EXIT Crooky 700 houten speelhuis. - Speelhuisje met glijbaan

EXIT Crooky 700 houten speelhuis.

De EXIT Crooky 700 is een prachtig houten speelhuis voor kinderen vanaf 3 jaar oud. Het huisje heeft een stoere uitstraling en biedt veel speelplezier. Met de glijbaan, trap en veranda kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten gaan. Het huisje is gemaakt van duurzaam cederhout en is gemakkelijk te monteren. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin en zorgt voor urenlang speelplezier!

 • Breedte 184 cm
 • Hoogte 281 cm
 • Lengte 391 cm
EXIT Fantasia 300 houten speelhuis - groen.

EXIT Fantasia 300 houten speelhuis – groen.

De EXIT Fantasia 300 is een prachtig houten speelhuis in de kleur groen. Dit ruime huisje heeft een vrolijke uitstraling en biedt urenlang speelplezier voor kinderen. Het huisje is voorzien van een glijbaan, zandbak en een veranda. Door het gebruik van duurzame materialen is het speelhuisje stevig en weerbestendig. Met de Fantasia 300 haal je een uniek en kwalitatief hoogwaardig speelhuisje in huis.

 • Breedte 166 cm
 • Hoogte 227 cm
 • Lengte 246 cm
AXI Simba Speeltoestel in Bruin/Wit. - Speelhuisje met glijbaan

AXI Simba Speeltoestel in Bruin/Wit.

Het AXI Simba speeltoestel is perfect voor kinderen die van klimmen en klauteren houden. Dit speeltoestel is gemaakt van duurzaam hout en heeft een bruin/witte kleurcombinatie. Het heeft een klimwand, glijbaan, schommel en een speelhuisje met een stuurwiel. Kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten en zich urenlang vermaken met dit leuke speeltoestel in hun eigen achtertuin.

 • Breedte 432 cm
 • Hoogte 293 cm
 • Lengte 212 cm

Een speelhuisje met glijbaan binnen elk budget.

Er zijn veel verschillende merken die speelhuizen met glijbanen produceren, en de prijzen kunnen aanzienlijk variëren. Over het algemeen zijn bekende merken en merken van hogere kwaliteit duurder dan minder bekende merken of merken van lagere kwaliteit. Hieronder vindt u vijf vergelijkingen met verschillende prijsklassen:

 1. Little Tikes Clubhouse Swing Set – Dit speelhuisje met glijbaan heeft een prijsklasse van ongeveer €600 tot €700 en wordt beschouwd als een betaalbare optie voor ouders die op zoek zijn naar een speelhuisje met glijbaan van goede kwaliteit.
 2. Jungle Gym Fort – De Jungle Gym Fort is een duurder speelhuisje met glijbaan, met een prijsklasse van ongeveer €1200 tot €1300. Dit merk staat bekend om zijn duurzaamheid en kwaliteit.
 3. Exit Aksent Speelhuis – Het Exit Aksent speelhuis met glijbaan is een ander merk van hoge kwaliteit, met een prijsklasse van ongeveer €1000 tot €1100. Het is gemaakt van hoogwaardig hout en heeft een moderne uitstraling.
 4. Smoby KS speelhuisje – Dit merk biedt betaalbare speelhuizen met glijbanen van ongeveer €250 tot €350. Hoewel het niet van de hoogste kwaliteit is, is het een goede optie voor ouders die een budget hebben.
 5. AXI speelhuisje met glijbaan – AXI biedt speelhuizen met glijbanen van hoge kwaliteit in het hogere prijssegment, met een prijsklasse van ongeveer €1000 tot €1500. Dit merk staat bekend om zijn duurzame constructie en aantrekkelijke ontwerpen.

Speelhuisje met glijbaan makkelijk te monteren.

De tijd die nodig is om een speelhuisje met glijbaan in elkaar te zetten, kan variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van het model. Over het algemeen kan het in elkaar zetten van een speelhuisje met glijbaan tussen de 4 en 12 uur duren, afhankelijk van het niveau van handigheid en ervaring van de persoon die het in elkaar zet.

Het in elkaar zetten van een speelhuisje met glijbaan vereist enige handigheid en ervaring met het werken met hout. Sommige merken bieden gemakkelijk te volgen instructies en er zijn ook veel online handleidingen en video’s beschikbaar om te helpen bij het proces. Het is echter wel aan te raden om minimaal met twee personen te zijn bij het monteren van een speelhuisje om de veiligheid te waarborgen en het proces gemakkelijker te maken.

Speelhuisje met glijbaan makkelijk te monteren.
Bron: https://nl.pinterest.com/pin/293367363217538295/

Wat betreft de gereedschappen, hebt u een aantal basisgereedschappen nodig, zoals een hamer, schroevendraaier, boormachine, meetlint en schuurpapier. Veel speelhuisjes met glijbanen worden geleverd met de benodigde bevestigingsmaterialen, maar u kunt ook extra schroeven of spijkers nodig hebben, afhankelijk van de instructies en uw persoonlijke voorkeur. Het is ook aan te raden om handschoenen te dragen tijdens het monteren van het speelhuisje om uw handen te beschermen tegen splinters en scherpe randen.

Vijftien leukste speelhuisjes.

Er zijn enkele speelhuizen op de markt die verder gaan dan de gebruikelijke standaard speelhuizen. Deze speelhuizen bieden kinderen een unieke en extravagante speelervaring en zijn ontworpen om indruk te maken. Hieronder volgen vijf speelhuizen die echt over the top zijn:

WICKEY speeltoestel klimtoestel StormFlyer. - Speelhuisje met glijbaan

WICKEY speeltoestel klimtoestel StormFlyer.

De WICKEY StormFlyer is een geweldig speeltoestel voor kinderen die houden van klimmen en spelen in de buitenlucht. Het klimtoestel heeft een stevig houten frame en is voorzien van allerlei leuke functies zoals een glijbaan, klimmuur en schommel. Met de StormFlyer kunnen kinderen hun energie kwijt en hun motorische vaardigheden verbeteren terwijl ze genieten van urenlang speelplezier in de frisse lucht.

 • Breedte494 cm
 • Hoogte260 cm
 • Lengte480 cm
Backyard Discovery Skyfort II.

Backyard Discovery Skyfort II.

De Backyard Discovery Skyfort II is een populaire speeltoren voor kinderen met veel speelmogelijkheden. Het heeft onder andere een schommel, glijbaan en klimwand. De toren is gemaakt van cederhout en heeft een robuuste uitstraling. Met een oppervlakte van bijna 10 m² biedt het genoeg ruimte om samen met vriendjes en vriendinnetjes te spelen. Het opbouwen van de Skyfort II vergt enige tijd en inspanning, maar het resultaat is het zeker waard.

 • Breedte 510 cm
 • Hoogte 380 cm
 • Lengte 670 cm
AXI Liam Speelhuis in Bruin/Wit. - Speelhuisje met glijbaan

AXI Liam Speelhuis in Bruin/Wit.

Het AXI Liam Speelhuis in Bruin/Wit is een prachtige aanwinst voor elke tuin. Dit houten speelhuisje biedt eindeloos speelplezier voor kinderen. Het huisje is uitgerust met een ladder, een glijbaan en een veranda, waardoor het perfect is voor actieve kinderen die graag buiten spelen. Met zijn stijlvolle ontwerp en stevige constructie is dit speelhuisje een geweldige keuze voor ouders die op zoek zijn naar duurzaamheid en kwaliteit.

 • Breedte 377 cm
 • Hoogte 291 cm
 • Lengte 255 cm
AXI Liam Speelhuis in Bruin/Wit

AXI Liam Speelhuis in Bruin/Wit.

Het AXI Liam Speelhuis in Bruin/Wit met Verdieping, Zandbak, Summer Nestschommel en Limoen Groene Glijbaan is een ideaal speeltoestel voor kinderen die houden van buitenspelen. Het speelhuisje is gemaakt van FSC hout en biedt tal van mogelijkheden om te klimmen, schommelen, glijden en spelen. De zandbak onder het speelhuisje zorgt voor extra speelplezier en de limoen groene glijbaan zorgt voor nog meer avontuur. Het AXI Liam Speelhuis is een geweldige aanwinst voor elke tuin of buitenruimte.

 • Breedte 613 cm
 • Hoogte 291 cm
 • Lengte 277 cm
Backyard Discovery Hill Crest. - Speelhuisje met glijbaan

Backyard Discovery Hill Crest.

De Backyard Discovery Hill Crest is een ruime houten speeltoren met glijbaan en schommel. Het is gemaakt van 100% cederhout en is ontworpen om veilig en duurzaam te zijn voor jarenlang speelplezier. Met een klimmuur, schommelladder en speelplatform biedt de Hill Crest talloze activiteiten voor kinderen. De neutrale kleurstelling past in bijna elke achtertuin en het eenvoudige ontwerp maakt het gemakkelijk te monteren.

 • Breedte 536 cm
 • Hoogte 290 cm
 • Lengte 537 cm

15 veelgestelde vragen over speelhuisjes.

Speelhuisjes met glijbanen zijn populaire speeltoestellen voor kinderen, maar het kan lastig zijn om alle benodigde informatie over deze producten te vinden. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de 15 meest gestelde vragen over speelhuisjes met glijbanen. Van de materialen tot de veiligheid en de installatie, we hebben alle belangrijke onderwerpen behandeld om je te helpen bij het kiezen van het perfecte speelhuisje voor jouw kinderen. Lees verder voor meer informatie over deze leuke en spannende speeltoestellen.

Zijn speelhuisjes met glijbanen veilig?

Ja, mits ze gebouwd zijn volgens de veiligheidsnormen en de juiste leeftijdsgrenzen worden gehanteerd.

Welke materialen worden gebruikt voor speelhuisjes met glijbanen?

Meestal cederhout, plastic of metaal.

Hoe groot moet een speelhuisje met glijbaan zijn?

Dit hangt af van de beschikbare ruimte en het aantal kinderen dat er tegelijkertijd mee gaat spelen.

Zijn speelhuisjes met glijbanen geschikt voor alle leeftijden?

Nee, er zijn speelhuisjes die geschikt zijn voor kinderen vanaf 2 jaar, terwijl andere speelhuisjes geschikt zijn voor kinderen tot en met 12 jaar.

Kunnen speelhuisjes met glijbanen worden aangepast?

Sommige modellen kunnen worden aangepast met extra functies, zoals schommels of klimmuren.

Moet ik het speelhuisje met glijbaan zelf monteren?

Ja, de meeste speelhuisjes met glijbanen worden als bouwpakket geleverd en moeten door de koper zelf worden gemonteerd.

Zijn er bepaalde ondergronden nodig voor speelhuisjes met glijbanen?

Het wordt aanbevolen om een zachte ondergrond, zoals gras of rubberen tegels, te gebruiken om valpartijen op te vangen.

Hoe lang gaan speelhuisjes met glijbanen mee?

Dit hangt af van de kwaliteit van het product en hoe goed het wordt onderhouden.

Kunnen speelhuisjes met glijbanen het hele jaar door buiten blijven staan?

Ja, zolang het materiaal bestand is tegen weersinvloeden.

Kan ik een speelhuisje met glijbaan verplaatsen?

Dit hangt af van het type speelhuisje en het gewicht ervan.

Conclusie.

In conclusie, speelhuisjes met glijbanen kunnen veilig zijn als ze worden gebouwd volgens de veiligheidsnormen en als de juiste leeftijdsgrenzen worden gehanteerd. Meestal worden materialen zoals cederhout, plastic of metaal gebruikt en de grootte van het speelhuisje hangt af van de beschikbare ruimte en het aantal kinderen dat ermee gaat spelen. Er zijn speelhuisjes die geschikt zijn voor verschillende leeftijden en sommige kunnen worden aangepast met extra functies. Het is aanbevolen om een zachte ondergrond te gebruiken om valpartijen op te vangen en om het speelhuisje regelmatig schoon te maken en te onderhouden om de levensduur te verlengen. De prijzen variëren afhankelijk van verschillende factoren en de meeste fabrikanten bieden garanties op hun producten. Het type speelhuisje en het gewicht ervan bepalen of het kan worden verplaatst en gedemonteerd.