Op zoek naar een houten loopwagen? De 12 leukste loopwagens.

Houten loopwagens zijn al jarenlang populair speelgoed voor jonge kinderen. Het is niet alleen een leuk stuk speelgoed, maar het biedt ook veel voordelen voor de ontwikkeling van de motoriek en balans van kinderen. Bovendien is het duurzaam, veilig en stimuleert het de verbeelding van kinderen. Maar met zoveel verschillende modellen op de markt, kan…

Leer lopen met plezier: De voordelen van een houten loopwagen

Een houten loopwagen is niet alleen een leuk speeltje voor dreumesen, maar het stimuleert ook hun motorische vaardigheden en helpt hen bij het leren lopen. De wagens zijn veelzijdig omdat er allerlei speelgoedelementen op zitten waarmee kinderen kunnen spelen en ontdekken. Het gebruik van een houten loopwagen bevordert de ontwikkeling van de beenspieren en het evenwichtsgevoel van de dreumes. Bovendien worden ze snel afgeleid door de speelgoedelementen, waardoor ze zonder het te beseffen veel stappen zetten en uiteindelijk leren lopen.

Bij het kiezen van een houten loopwagen is het belangrijk om te letten op de stevigheid en duurzaamheid van de wagen, evenals de gebruiksvriendelijkheid en het gemak van het schoonmaken. Door te kiezen voor een houten loopwagen geef je je kind niet alleen de kans om te leren lopen, maar ook om te spelen en plezier te hebben!

De 12 leukste en best beoordeelde loopwagens.

 1. Classic Toys Houten Activiteiten loopwagen
 2. Viga Toys – Looptrainer
 3. Little Dutch Loopwagen Vintage
 4. Little Dutch Babywalker – Sailors Bay
 5. Howa Houten Loopwagentje Babywalker
 6. Janod Houten Loopwagen Cat
 7. Loopwagen Hout – ‘Baby Walker’
 8. Janod Loopauto Lama
 9. Bigjigs Baby – Activiteiten Loopwagen ‘Bloemen’
 10. Little Dutch Loopwagen Goose
 11. Disney Mickey Mouse Houten Loopwagen
 12. Little Dutch Babywalker Flowers & Butterflies
Classic Toys Houten Activiteiten houten loopwagen

Classic Toys Houten Activiteiten loopwagen

De New Classic Toys Houten Activiteiten loopwagen is niet zomaar een loopwagen. Naast het stimuleren van de motoriek en balans van kinderen, bevat het ook diverse activiteiten zoals een telraam en vormenstoof. Hierdoor is het niet alleen leuk, maar ook leerzaam speelgoed.

Viga Toys - Looptrainer

Viga Toys – Looptrainer

Deze kleurrijke babyloopwagen biedt niet alleen wandelplezier, maar heeft ook diverse speelactiviteiten. Kinderen kunnen spelenderwijs vormen, dieren, kleuren en tellen leren, wat zorgt voor eindeloos speelplezier! Met een formaat van 48,4 x 31,1 x 11,9 centimeter is het geschikt voor kinderen van 18 maanden en ouder.

Little Dutch Houten Loopwagen Vintage

Little Dutch Loopwagen Vintage

De Vintage loopwagen van Little Dutch is perfect voor beginnende lopers en heeft een cool surfbusje-ontwerp dat tevens dienst kan doen als speelgoedkist. Deze houten loopwagen bevordert de motoriek en coördinatie, en met de rubberen strips op de wielen is hij veilig voor de vloer tijdens het spelen en wandelen.

Little Dutch Babywalker - Sailors Bay

Little Dutch Babywalker – Sailors Bay

Ontdek verschillende uitdagende activiteiten met de Sailors Bay houten loopwagen. Draai aan tandwielen, bekijk jezelf in de spiegel en help bootjes oversteken. Verken de xylofoonvuurtoren voor muzikale plezier. Dit uitgebalanceerde ontwerp ondersteunt de motorische ontwikkeling van kinderen vanaf 12 maanden. Rubberen wielen voorkomen krassen op de vloer.

Howa Houten Loopwagen Babywalker

Howa Houten Loopwagentje Babywalker

Onze “Little Woods” houten BabyWalker is de ideale metgezel voor de eerste stapjes van kinderen vanaf één jaar. Met tandwielen, motorische lus, draaiende puzzel, knikkerwiel, spiegel, insteekpuzzel en raam biedt het 2-in-1 speelgoed veel speelplezier en bevordert het de motoriek en behendigheid. Het loopwagentje is stil en zacht voor de vloer dankzij de rubberen banden en voldoet aan Europese veiligheidsnormen EN71.

Janod Houten Loopwagen Cat

Janod Houten Loopwagen Cat

Janod biedt kleurrijk en origineel houten speelgoed dat de tand des tijds moeiteloos doorstaat en zich aanpast aan de noden van kinderen die voor het eerst beginnen met spelen. Het Franse merk, opgericht in 1970, is gespecialiseerd in producten voor kinderen van één tot tien jaar oud en creëert blije herinneringen voor ouders.

Loopwagen Hout - 'Baby Walker'

Loopwagen Hout – ‘Baby Walker’

Deze houten loopwagen biedt veel vermaak en leermogelijkheden! Naast het leren lopen, stimuleert de wagen de motoriek van je kindje met verschillende activiteiten, zoals een xylofoon, tandwielen, kraaltjes, spiegeltje, vormenstoof en dierenpuzzel. Geschikt voor kindjes vanaf 12 maanden voor eindeloos speelplezier.

Janod Loopauto Lama

Janod Loopauto Lama

De Janod Loopauto Lama is een schattige loopauto in de vorm van een lama. Het is gemaakt van stevig hout en heeft rubberen wielen voor extra grip en stabiliteit. Ideaal voor kinderen vanaf 12 maanden om te leren lopen en hun balans te verbeteren.

Bigjigs Baby - Activiteiten Houten Loopwagen 'Bloemen'

Bigjigs Baby – Activiteiten Loopwagen ‘Bloemen’

De Bigjigs Baby Loopwagen ‘Bloemen’ is een kleurrijke en vrolijke activiteitenloopwagen voor jonge kinderen. Het biedt niet alleen ondersteuning tijdens het leren lopen, maar heeft ook verschillende activiteiten, zoals vormsorteerders en kralenframes, om de fijne motoriek en cognitieve vaardigheden te stimuleren.

Little Dutch Houten Loopwagen Goose

Little Dutch Loopwagen Goose

De Little Dutch Loopwagen Goose is een schattige en stevige loopwagen die is ontworpen om de motorische vaardigheden van kinderen te ontwikkelen. De loopwagen is gemaakt van hoogwaardig hout en heeft rubberen wielen om krassen op de vloer te voorkomen. Met de afmetingen van 49,5 x 31,5 x 47 cm is het geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden.

Disney Mickey Mouse Houten Loopwagen

Disney Mickey Mouse Houten Loopwagen

Deze vrolijke loopwagen van de bekende Mickey Mouse helpt je kind zijn of haar eerste stapjes te zetten en biedt veel leuke activiteiten. Hierdoor wordt niet alleen de motoriek en hand-oog coördinatie ontwikkeld, maar kan je kind ook genieten van een puzzel, kralenspiraal, xylofoon en meer op de voorkant van de loopwagen.

Little Dutch Babywalker Flowers & Butterflies

Little Dutch Babywalker Flowers & Butterflies

Met de Little Dutch Babywalker Flowers & Butterflies kunnen jonge kinderen op een speelse manier leren lopen. Deze loopwagen is voorzien van een leuke print van bloemen en vlinders en heeft aan de voorkant verschillende activiteiten. Het is een perfect cadeau voor kinderen van 1 jaar en ouder.

Baby en moeder

Wanneer gaat een dreumes lopen?

De meeste dreumesen beginnen tussen de 9 en 18 maanden met lopen. Dit kan variëren omdat elke dreumes zijn eigen tempo heeft. Sommige dreumesen kunnen eerder beginnen met lopen, terwijl anderen wat langer de tijd nodig hebben om de motoriek te ontwikkelen die nodig is om te kunnen lopen. Het is belangrijk om te onthouden dat elke dreumes zich op zijn eigen manier en tempo ontwikkelt.

Veelgestelde vragen over een houten loopwagen (FAQ)

Vanaf welke leeftijd zijn houten loopwagens geschikt?

De meeste houten loopwagens zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden. Het is belangrijk om de aanbevolen leeftijd van de fabrikant te controleren voordat je een aankoop doet.

Is een houten loopwagen veilig voor mijn kind?

Houten loopwagens zijn ontworpen met de veiligheid van kinderen in gedachten. De meeste loopwagens hebben stabiele wielen, zijn gemaakt van duurzame materialen en hebben een handgreep die gemakkelijk vast te pakken is voor jonge kinderen. Let op de aanbevolen leeftijd en laat een kind nooit zonder toezicht met een loopwagen spelen.

Zijn er verschillende soorten houten loopwagens?

Ja, er zijn verschillende soorten houten loopwagens. Sommige hebben bijvoorbeeld een rem, anderen hebben speelgoed of activiteiten erop gemonteerd, terwijl andere loopwagens weer verstelbare handgrepen hebben.

Moet ik een houten loopwagen monteren?

De meeste houten loopwagens moeten gemonteerd worden. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant zorgvuldig te volgen om de veiligheid van het kind te waarborgen.

Wat zijn de voordelen van een houten loopwagen ten opzichte van een plastic loopwagen?

Houten loopwagens zijn vaak duurzamer en gaan langer mee dan plastic loopwagens. Daarnaast hebben ze vaak een mooi design en geven ze een natuurlijke uitstraling. Houten loopwagens zijn ook vaak milieuvriendelijker dan plastic loopwagens.

Kunnen houten loopwagens ook binnen gebruikt worden?

Ja, houten loopwagens zijn geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik. Let er wel op dat de loopwagen niet krassen kan veroorzaken op de vloer en dat deze op een vlakke ondergrond wordt gebruikt om omvallen te voorkomen.


Geplaatst

in

door